Eemnes gebruikt deze borden bij de vuurwerkvrije zones.
Eemnes gebruikt deze borden bij de vuurwerkvrije zones.

Vuurwerkvrije zones in Laren?

Politiek

LAREN - PvdA en D66 hebben schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over vuurwerkoverlast. "De vraag om actie tegen vuurwerkoverlast is bij het naderen van het einde van het jaar weer zeer actueel", stellen ze.

"Het instellen van een algeheel vuurwerkverbod lijkt op dit moment nog niet haalbaar, maar vuurwerkvrije zones zouden een reële optie kunnen zijn."

Rieten dak
"Op zich hebben we in Laren nog niet zo heel veel last van vuurwerk als het gaat om vernielingen, maar bezitters van huizen met een rieten dak en hondenbezitters hebben de politiek al eerder benaderd. Dat heeft tot nu toe niet geleid tot acties", licht Marcus van den Brink van de PvdA de vragen toe.

De beide partijen grepen daarom de kans om met de inwoners te praten die de problemen hadden aangekaart en willen nu weten wat er mogelijk is.

Discussie
"Bewust hebben we ook verzocht de antwoorden mondeling te geven in de raadsvergadering van 30 november. Dan kunnen we er met elkaar over discussiëren. Het is toch wel een controversieel onderwerp."

"Niet iedereen zal blij zijn met beperkingen. Ook het handhaven van vuurwerkvrije zones is lastig. Je moet daar realistisch in zijn en we begrijpen dat je niet op elke straathoek een agent of BOA kunt neerzetten. Daar moet je ook wel rekening mee houden. Wij willen ook weten wat andere partijen hiervan vinden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant