Ook het kapbeleid komt aan bod.
Ook het kapbeleid komt aan bod.

Eemnes wil fors investeren in 'groen'

Politiek

EEMNES - Eemnes wil fors gaan investeren in het gemeentelijk groen. Dat staat in het plan dat het college aan de raad heeft gestuurd.

Bij het opstellen hebben buurtteams, natuurorganisaties, ondernemers en individuele bewoners meegepraat. De raad bespreekt de plannen op 19 december.

Groene toekomst
Het plan 'De groene toekomst van Eemnes' beschrijft aan de hand van verschillende thema's hoe de gemeente Eemnes met het gemeentelijk groen wil omgaan.

Zo stelt het college voor om het kapbeleid te vereenvoudigen. Voor particulieren gaat daarbij een lijst van monumentale bomen gelden.

Kapbeleid
Voor de bomen op deze lijst blijft het nodig om een kapvergunning aan te vragen. Voor alle andere particuliere bomen geldt dit niet. Voor gemeentelijke bomen blijft het bestaande kapbeleid grotendeels gehandhaafd. 

Andere thema's zijn: het restpercelenbeleid, paardenroutes en groen- en bomenbeheer. Ook is een aantal 'groene parels' geïdentificeerd. Deze bijzondere plekken, zoals bloemen in bermen, wil de gemeente uitbreiden en verder verfraaien.

Investeren
Ook wordt ingezet op meer variatie in boomsoorten. In totaal wil de gemeente voor ruim 400.000 euro investeren in het gemeentelijke groen.

Uit de krant