Rosmarijn Boender met haar gezin in de tuin van hun huis in Blaricum.
Rosmarijn Boender met haar gezin in de tuin van hun huis in Blaricum. Foto: Koosje de Beer

VVD-voorvrouw neemt afscheid van politiek Blaricum

Politiek

BLARICUM - Rosmarijn Boender heeft zich als fractievoorzitter van de VVD ingezet voor een transparante politiek in Blaricum. Nu verhuist ze met haar gezin naar Hattem.

"Zoals vaker in mijn leven, was het in 2013 een impulsief besluit om me te kandideren als lijsttrekker van de VVD", lacht Rosmarijn Boender. Ze kijkt, vlak voor haar verhuizing naar Hattem, terug op een mooie periode.

Successen
Het pop-up politiebureau en de toekomstige veilige oversteek voor fietsers over de Randweg telt ze als belangrijke successen. "Minder positief vind ik het aantal geheimhoudingen in de Blaricumse politiek. Dat moet echt minder."

Wanneer Boender in 2004 in Blaricum komt wonen, kent ze weinig mensen in het dorp. "Eigenlijk vond ik dat niet ideaal dus toen ik in de Hei & Wei een oproep las voor een klankbordgroep voor het gebied rond de Vituskerk, dacht ik meteen: 'doen!'"

VVD
Later neemt ze als bestuurslid van de Stichting Karakteristiek Blaricum onder meer de herzieningen van bestemmingsplannen onder de loep. "Dat is nu zo'n tien jaar geleden", memoreert ze. "Ik raakte steeds meer vertrouwd met het reilen en zeilen in het dorp en in 2011 heb ik mij aangemeld als VVD-lid."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant