De oudere meiden in actie deze zomer.
De oudere meiden in actie deze zomer.

'SV Laren '99 wil een echte mixvereniging worden'

Sport

LAREN - Meisjes die voetballen: ook in het 't Gooi lijkt het steeds meer in opkomst. Zelfs Laren heeft sinds twee jaar een heus meidenclubje dat serieus aan het voetballen is geslagen. Ze maken deel uit van SV Laren '99.

Sinds de start in april 2014 is het aantal leden uitgegroeid tot het respectabele aantal van 55. Ze haakten destijds in op de snel groeiende populariteit van deze sport onder meisjes en wilden het onder de meiden in de regio promoten.

Ambities
De 55 meiden zijn verdeeld over vier teams. De jongsten spelen in de categorie onder 9 jaar en de oudsten spelen in de categorie onder 15 jaar. De ambities die ze hebben, klinken mooi.

Technisch coördinator Frank van Hecke: "We willen bij de Larense voetbalvereniging een echte mixvereniging worden en liefst de grootste in de regio. Met groei waar mogelijk."

Toekomst
Die potentie is er volgens Van Hecke zeker. Een meisje dat 'te goed' was is al vertrokken naar een andere vereniging. Hij hoopt uiteraard dat dat in de toekomt niet meer nodig is.

Volgens hem kiezen meiden nu vaker voetbal omdat ze het echt leuk vinden. "Leuker dan andere sporten en ook is het de laatste jaren meer geaccepteerd onder meisjes om te voetballen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant