De folder wordt overhandigt in aanwezigheid van partners als het GNR met op de achtergrond de Zuiderheide.
De folder wordt overhandigt in aanwezigheid van partners als het GNR met op de achtergrond de Zuiderheide. Foto: Bob Awick

Brochure voor Geopark Gooi & Vecht

Toerisme

LAREN - Nicolien van Vroonhoven, voorzitter van de Stichting ter realisering van Geopark Gooi en Vecht, heeft vanmorgen de eerste brochure: 'Gooi &Vecht op weg naar een UNESCO Global Geopark' overhandigd bij 't Bluk in Laren.

Zij gaf het eerste exemplaar aan aan Annemarie Basjes, directeur particulieren en private banking Rabobank Gooi en Vechtstreek. De bank maakte met een donatie van het Coöperatiefonds de brochure en pilotproject mogelijk.

Pilotproject
De brochure is één van de onderdelen van het pilotproject van de Stichting Geopark en geeft op een publieksvriendelijke manier een duidelijk beeld van de geosites, geologische 'hotspots', die in de regio aanwezig zijn.

Deze in het landschap zichtbare elementen vormen mede de basis voor het uitgebreide nominatiedossier dat de wetenschappelijke basis vormt om de Gooi en Vechtstreek door UNESCO te laten aanmerken als Geopark.

App
Tegelijkertijd is er gestart om het gebied rond de Zuiderheide, Sint Janskerkhof en Laarder Wasmeer meer als Geopark te ontwikkelen met routes die met de RouteYou app te gebruiken zijn.

De Geopark route Zuiderheide attendeert nietsvermoedende fietsers en wandelaars op geologische sites als grafheuvels, zandverstuivingen en karrensporen die hier onder andere in het landschap te zien zijn.

Uit de krant