De kruising bij de Randweg wordt door steeds meer fietsers gebruikt en er wordt gekeken naar een veiligere oversteek.
De kruising bij de Randweg wordt door steeds meer fietsers gebruikt en er wordt gekeken naar een veiligere oversteek. Foto: Bob Awick

Mening Blaricummers fietsverbinding telt zwaar

Buurt / wijk

BLARICUM - Steeds meer fietsers gebruiken de oversteek bij de Burgemeester Le Coultredreef met de Randweg. Reden voor de gemeente Blaricum om te kijken of hier een brug of een tunnel kan komen.

"Wij vinden het heel belangrijk om vanaf het begin de mening van de bewoners hierover te horen", zegt wethouder Verkeer Liesbeth Boersen.

Informatieavond
''Ik hoop dan ook echt dat heel veel Blaricummers naar de informatieavond komen die wij maandag 29 mei vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Kerklaan organiseren. Hun mening zal zwaar wegen in onze verdere plannen."

Veel scholieren, maar ook andere fietsers en wandelaars, steken dagelijks de Randweg over bij de Burgemeester Le Coultredreef. Er zijn verkeerslichten, maar toch blijft de situatie gevaarlijk, volgens Boersen.

Veilige verbinding
"Auto's rijden soms toch door rood en een aantal jaren geleden is hier een jongetje verongelukt. Het is een langgekoesterde wens van de gemeente om hier een veilige wandel- en fietsverbinding aan te leggen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant