Bert Post  van Loonbedrijf Post bij een van de trekkers met het kenmerkende rode bordje.
Bert Post van Loonbedrijf Post bij een van de trekkers met het kenmerkende rode bordje.
Achter de schermen

'De polder is ons kantoor en iedereen kijkt op onze vingers'

Bedrijven

EEMNES - Regelmatig kun je de machines van Loonbedrijf Post in en rond Eemnes zien rijden. Ze zijn herkenbaar door hun rode bord of sticker met de naam van het bedrijf.

In de zomerserie 'Achter de schermen bij...' vertelt directeur en eigenaar Bert Post over wat zijn bedrijf doet en hoe zijn dag eruitziet.

Kantoor
Ik zeg wel eens: De polder is ons kantoor, iedereen kan daar recreëren en kijkt ons daarbij ook op de vingers bij ons werk", vertelt Bert in zijn kantoor aan de Meentweg.

Van hieruit worden de elf mensen die in dienst zijn bij het bedrijf aangestuurd. "Wij verhuren machines met de mensen die ze kunnen bedienen. We maaien gras, maken sloten schoon, zaaien maïs in, oogsten, onderhouden fietspaden en soms helpen we de brandweer als er een dier gered moet worden."

Loonarbeider
Hij legt uit dat het bedrijf voortborduurt op de vroegere loonarbeider of dagwerker die in drukke tijden bij de boeren aan de slag gingen. Na de mechanisatie kwamen daar ook de machines bij. Dat zijn inmiddels grote tractoren waarvan de achterbanden alleen al 1.80 meter hoog zijn.

De werkzaamheden doet het bedrijf al jaren. Het werd in 1949 opgericht door een oom van Bert. "Die emigreerde in 1952 naar Canada. Mijn opa heeft het toen overgenomen. Mijn vader kwam erbij en nog twee van zijn broers. Ze hebben het heel lang met de drie broers gerund."

Mechanisatie
Bert werkte zelf niet altijd in het bedrijf. Hij maakte een uitstapje om 3,5 jaar te werken in de mechanisatie. "In 1989 kwam ik in loondienst en in 1995 werd het een VOF. Sinds 2003 ben ik alleen directeur-eigenaar." Zijn broer en twee zussen hadden geen belangstelling om het bedrijf te runnen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant