Afbeelding

Tergooi neemt elektronisch patiëntendossier in gebruik

Zorg

BLARICUM - Tergooi neemt vrijdag 9 december het elektronisch patiëntendossier (EPD) in gebruik. Om de overstap naar het nieuwe systeem voorspoedig te laten verlopen, is er van woensdagavond 7 december 20.00 uur tot vrijdag 9 december 13.00 uur een aangepaste dienstverlening

Van 'alles op papier' naar 'alles in de computer' is voor de medewerkers van Tergooi een enorme klus. Naast alle afspraken en verslagen moeten ruim 1,22 miljoen gegevens van patiënten naar het nieuwe digitale systeem worden overgezet.

Aangepaste dienstverlening
Daarom werkt Tergooi van woensdag 7 december 20.00 uur tot vrijdag 9 december 13.00 uur volgens een aangepaste dienstverlening. Er zijn die dagen geen spreekuren op de poliklinieken en er kunnen geen afspraken worden gemaakt of verzet.

Ook worden er geen operaties gepland en kunnen patiënten niet terecht op de afdeling Radiologie. Via de huisartsenpost of een 112-melding worden patiënten naar een andere SEH in de regio gebracht.

Spoedoperaties
Voor patiënten die zijn opgenomen in Tergooi verandert er niets. Spoedoperaties worden uitgevoerd en verloskamers blijven open. Patiënten die recent een behandeling hebben ondergaan en acute zorg nodig hebben, kunnen wel terecht in Tergooi.

Dit geldt ook voor dialysepatiënten, patiënten die een chemokuur ondergaan en patiënten voor de Eerste Hart Hulp. De Bloedafnamepoli is ook geopend. Alle huisartsen in de regio Gooi & Vechtstreek zijn geïnformeerd over de aangepaste dienstregeling.

Speciale bevoegdheid
Artsen en verpleegkundigen met een speciale bevoegdheid kunnen straks vanaf elke plek in Tergooi de informatie bekijken die ze nodig hebben om hun patiënten goed te kunnen behandelen.

Ook kunnen ze deze informatie aanvullen met hun bevindingen en verslagen. Zo beschikt iedereen die bij de behandeling en begeleiding betrokken is altijd over de meest actuele en complete informatie.

Uit de krant