Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Foto: Gemeente Laren

Emilio Ratelband vermist en voor het laatst gezien in Laren: ‘Hij is mishandeld door zijn vader’

112

LAREN - De zoon van Emile Ratelband is sinds 23 augustus vermist. De vijftienjarige jongen zou voor het laatst gezien zijn in Laren. Voor de gouden tip heeft de televisiepresentator 5.000 euro uitgeloofd.

Emilio (15) zou op 23 augustus voor het laatst in Laren gezien zijn, en is sindsdien spoorloos, dat meldt de Gooi en Eemlander. De vermissing van zijn kind, waarmee hij enige tijd in Thailand woonde, is een groot drama voor Emile. “Dit is gewoonweg een nachtmerrie. Ik ben natuurlijk aan het einde van mijn Latijn. Elke dag ben ik ermee bezig. Vreselijk gewoon”, zei Emile in een reactie aan Bekendeburen. Met zijn ex Van Buuren heeft hij geen contact over de vermissing van hun zoon. “Zowel Moon als mijn dochter hebben me geblokkeerd. Dat gaat dus niet.”

Mishandeld door zijn vader

Volgens de moeder van Emilio is er meer aan de hand: “Emilio is mishandeld door zijn vader en wil thuis bij ons blijven. Hij is nu bijna een half jaar weer thuis. Het is fijn en hij kan hier zelfs weer naar school. Hoe wreed dat hij nu ineens weer weggerukt zou moeten (?) worden terwijl we met ons drieën zo hecht zijn, dat plaatste ze 25 augustus op Facebook.

Ze vervolgt in het bericht: “Hij wordt niet geloofd en moet terug naar zijn vader. Ongelofelijk! Hij is 14 jaar en mag niet thuis blijven bij ons waar hij zo tot zichzelf kwam. Ze willen hem in een instelling plaatsen. De raad is stellig. Emilio ten einde raad. Zo verdrietig zo bang. Nu is hij weggelopen. Hij wil niet terug naar zijn mishandelende vader. Noodkreet! Ik snap dat hij weg is gelopen. Zoveel angst en verdriet. Naar hem werd niet geluisterd. Naar zijn zus niet. Ik mocht niet eens belanghebbende zijn van de rechtbank Utrecht. Hij staat op telex. Emilio verdient liefde en rust en thuis Emilio als je dit leest Ik hou van je. Iedereen staat achter jou en gelooft je. Ik ben ook bang. Er staat hier steeds politie maar ze beschermen emilio niet maar zijn vader.”

Bij het Facebookbericht plaatst Van Buuren ook een aantal foto’s met daarin Whatsapp gesprekken met Emile Ratelband, een foto van Emilio met een snee in zijn nek, een brief van De Jeugd -en Gezinsbeschermers over uithuisplaatsing en een handgeschreven briefje met de tekst: ‘Hoi mama, je hoeft niet bang te zijn of bezorgt te zijn. Ik ben weggelopen, omdat ik niet bij papa wil zijn, ik hou van je, groetjes Emilio.’

De politie is op de hoogte van de vermissing, en meldt dat er een onderzoek loopt. Wie informatie heeft kan bellen naar 0900-8844 of mailen naar emiliovermist@gmail.com..


Bijschrift - Foto: 


Afbeelding

Uit de krant