Afbeelding

Optimale hygiëne in en rondom het huis: deze schoonmaakklussen besteed je uit

Advertorial

Schoenmaker blijf bij je leest: dat geldt ook in en rond je huis. Er zijn talloze klussen die je beter aan een specialist kunt overlaten. Op zowel technisch als schoonmaakgebied. Je vloerkleed reinigen besteed je uit voor optimale hygiëne, en zo zijn er nog meer dingen waaraan je je eigen vingers niet brandt - voor een beter en schoner resultaat. 

Vloerkleed reiniging: grondiger met de juiste apparatuur van de expert

Zoals al genoemd in het intro: een vloerkleed schoonmaken gebeurt systematischer wanneer je dit karwei uitbesteedt aan vaklui die hier de juiste apparatuur voor hebben. Zo wordt je tapijt, behalve gereinigd, bevrijd van alle ongewenste elementen die jij en je eventuele huisdieren van buiten naar binnen meeslepen. Het vloerkleed wordt bij je opgehaald wanneer jou dat uitkomt, en daarna weer kraakhelder thuisbezorgd. 

Dakgoot en gevel: ga niet zelf klimmen!

Naast specialisten op het gebied van vloedkleedreiniging zoals Cinco Cleaning bestaan er ook professionals die in de gevel dan wel dakgoot van je woning klimmen om hier al het vuil te verwijderen. In de dakgoot kunnen bladeren en takken indirect voor lekkage van je dak zorgen, en een schone gevel geeft behalve een mooiere uitstraling en een schoon gevoel ook een betere verkoopprijs. Goede tip voor potentiële verhuizers dus. 

Glazenwassers redden je uit de brand

Over klimmen gesproken: de glazenwasser is beter in zijn element op de ladder dan anderen. Binnen de ramen lappen doe je zelf, voor de buitenkant zoek je de glazenwasser die actief is in jouw regio. Het gaat hier niet alleen om het heldere zicht naar buiten, maar ook om de hygiëne die beter is voor je kozijnen. 

Andere gestoffeerde elementen

Nog even terug naar dat vloerkleed. Wil je dat laten reinigen, kijk dan meteen met een kritische blik naar andere gestoffeerde elementen die wel een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Het zijn namelijk dezelfde hygiënetovenaars die ook je bank, fauteuil of poef weer als nieuw laten stralen. 

In de tuin: bel de boomverzorger

Nee, de bomen in je tuin hoef je niet af te stoffen, maar ze hebben wel verzorging nodig. Is ergens ook een soort schoonmaakklus. Het gaat hier dan meer om veiligheid, want loshangende takken moeten zo nu en dan verwijderd worden zodat ze bij storm niet in het rond vliegen, met alle gevolgen van dien. Het onderhoud van een huis betreft mede de tuin, waar je alles ook op orde wilt hebben. Bel hiervoor een erkende boomverzorger, die gaat secuurder te werk en weet wat het beste is voor de boom. 

Uit de krant