Afbeelding

Het belang van sprekers bij evenementen

Advertorial

Ben je momenteel druk bezig met het vormgeven van het programma voor je aanstaande evenement? Dan sta je voor belangrijke keuzes, waaronder de beslissing over de invulling van het programma. Het boeken van sprekers is van essentieel belang. Het inhuren van de juiste spreker(s) is een waardevolle toevoeging en de inhoud van het verhaal kan, mits goed gekozen, bijdragen aan de doelen van jouw evenement. Twijfel je nog over de toegevoegde waarde van een spreker voor jouw evenement? Lees verder om te ontdekken waarom een spreker een waardevolle aanvulling is op jouw evenement.

Inhoudelijke meerwaarde 
Bij het overwegen van het boeken van een spreker voor je evenement, ontdek je al snel dat er een overvloed aan verschillende sprekers beschikbaar is. Het is van belang om de juiste spreker(s) te kiezen om daadwerkelijke impact op je evenement te hebben. Selecteer altijd een spreker die aansluit bij de doelgroep van je evenement en de boodschap die je wilt overbrengen. Hoewel het voor de hand ligt om een spreker uit dezelfde niche te overwegen, kan het juist interessant zijn om sprekers uit andere vakgebieden te betrekken. Dit kan nieuwe perspectieven bieden en waardevolle inzichten opleveren voor het publiek.

Doelstellingen behalen
Bepaal altijd eerst zo nauwkeurig mogelijk wat je wilt bereiken met je evenement. Het antwoord op deze vraag kan je helpen bij het maken van andere beslissingen, zoals het wel of niet boeken van een spreker en de keuze voor welke spreker(s). Wat wil je dat het publiek onthoudt of anders gaat doen na afloop van je evenement? Idealiter moet de spreker bijdragen aan deze doelstelling. Zorg voor afwisseling in je programma en ga in gesprek met het publiek, bijvoorbeeld door een Q&A-sessie te organiseren na de lezing. Als het doel is om meer publiek aan te trekken, kan een bekende spreker inhuren een effectieve strategie zijn. Door het publiek actief te betrekken bij het evenement, blijft je boodschap beter hangen. Zorg er altijd voor dat de keuze past bij je doelstellingen, deze dienen als leidraad om je evenement vorm te geven.

Overweeg ook een dagvoorzitter
Naast het boeken van sprekers raden we vaak aan om ook een dagvoorzitter in te schakelen voor je evenement. Of dit nodig is, hangt af van het programma en de doelstellingen van het evenement. Niettemin is een dagvoorzitter bij veel evenementen van belang. Een dagvoorzitter behoudt de rode draad gedurende het evenement, bewaakt het format, de tijd en zorgt voor orde en structuur. Vaak dient een dagvoorzitter als het gezicht van jouw evenement en draagt hij of zij bij aan herkenbaarheid door het programma heen.

Afbeelding

Uit de krant