Parkeerterrein naast Singer is vanaf vandaag een blauwe parkeerzone.
Parkeerterrein naast Singer is vanaf vandaag een blauwe parkeerzone. Foto: Gemeente Laren

Parkeerterrein naast Singer nu blauwe zone: ‘Maximaal vier uur parkeren’

Buurt & wijk

LAREN - Het parkeerterrein aan de Hein Keverweg, naast Singer, is vanaf vandaag een blauwe zone. Dat betekent dat parkeren hier tussen 9.00 en 18.00 uur maximaal vier uur mogelijk is met een parkeerschijf, tenzij een ontheffing duidelijk zichtbaar op het dashboard ligt. Het gaat om een proef die geldt tot 1 mei 2025.

Het parkeerterrein naast Singer staat regelmatig vol met geparkeerde auto’s. Uit onderzoek van de gemeente bleek dat het gaat om een combinatie van bezoekers van Singer en mensen die in het centrum werken, winkelen of wonen. Op drukke momenten is hier onvoldoende parkeerruimte. De gemeente nodigde bewoners en ondernemers uit Laren daarom begin 2023 uit om mee te denken over een oplossing. Hieruit kwam het idee van de blauwe parkeerzone.

“Het doel van de blauwe zone is dat er meer parkeerplekken beschikbaar komen voor bezoekers die korter dan vier uur parkeren. Door de maatregel verwachten we dat er meer plekken komen voor zowel bezoekers van winkels aan de Naarderstraat als aan Singer. Ondernemers en inwoners konden hier begin 2023 over meedenken”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Uit de krant