De SpaceBuzz parkeerde vanmiddag op het Oranjeweitje om de leerlingen van de Bernardusschool mee te nemen voor een reis in in de ruimte.
De SpaceBuzz parkeerde vanmiddag op het Oranjeweitje om de leerlingen van de Bernardusschool mee te nemen voor een reis in in de ruimte. Foto: Bob Awick

Leerlingen Bernardus met de SpaceBuzz ‘de ruimte’ in

Buurt / wijk

BLARICUM - Leerlingen van groep 8 van de Bernardusschool hebben vandaag een virtuele ruimtereis gemaakt in de Spacebuzz.

“Het was een imposant gezicht om de SpaceBuzz, een raket van 15 meter lang met de nieuwste virtual reality en augmented reality technologieën, voor de school te zien staan”, vertelt leerkracht Geertrui Nieuwenhuis.

“In de raket konden negen leerlingen naar de ruimte reizen samen met astronaut André Kuipers, die intensief bij het project betrokken is. Samen konden ze de aarde konden zien door de ogen van een astronaut.”

Levensecht
De leerlingen hadden een VR-bril op om te zien hoe de ruimte eruit ziet en door de bewegende stoelen te voelen hoe het is om in de ruimte te zijn. Van de lancering tot de spectaculaire landing duurde het ongeveer 25 minuten en voelden voor de leerlingen levensecht aan.

De SpaceBuzz is een educatieprogramma en daarbij is een online lesprogramma ontwikkeld dat de SpaceBuzz gratis aanbiedt aan kinderen over de hele wereld.

Kwetsbaar
“Het is de bedoeling dat de leerlingen iets opsteken over de kwetsbaarheid van de aarde en de wetenschap en techniek leuk gaan vinden. Astronauten, en nu dus ook onze leerlingen, zien vanuit de ruimte hoe bijzonder mooi, maar óók hoe kwetsbaar de aarde is.”

“Deze unieke SpaceBuzz-ervaring leidt tot een nieuw perspectief op onze planeet, het overview effect. Deze reis zal de kijk van de leerlingen op onze prachtige planeet voorgoed veranderen. Daardoor zijn er nu 24 ambassadeurs van planeet aarde bij.” Daarmee staat de teller nu in totaal op 4.083 voor het hele programma van de SpaceBuzz.

Uit de krant