Afbeelding
Foto: © Bob Awick
JubileumNieuws

Kringloopcentrum Eemnes-Huizen verder onder naam Kleurrijk

Commerciële bijdrage

Het is dubbel feest dit jaar bij Kringloopcentrum Eemnes-Huizen. Niet alleen bestaat de winkel in Eemnes dit jaar 30 jaar, sinds kort is er ook een nieuwe naam: Kleurrijk. Want de spullen die er worden verkocht en de medewerkers zijn kleurrijk. De nieuwe naam en de huisstijl stralen vrolijkheid uit en dat zie je ook bij het winkelteam en de klanten.

In een bouwloods aan de Streefoordstraat in Eemnes ging het kringloopcentrum op 30 april 1994 van start. Water en stroom waren er niet, dat werd bij de gemeentewerf gehaald. En het personeel had alleen een trekker en aanhanger tot hun beschikking om spullen op te halen en weg te brengen.

Inmiddels is het kringloopcentrum gevestigd in een ruim pand aan Zuidersingel 4 in Eemnes en acht jaar geleden opende een tweede vestiging aan de Machineweg 2a in Huizen.

Goed bezocht
“De twee vestigingen worden altijd goed bezocht, ook door mensen verder weg”, vertelt directeur Caroline van den Broek. Een verklaring heeft ze wel: het is makkelijk aan te rijden, de winkels zijn uitnodigend ingericht en het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

“Vooral kleding is de laatste jaren erg populair geworden. Ook zien we steeds meer jeugd op zoek naar elpees, meubeltjes en decoratie voor hun kamer, dvd’s en de laatste tijd zelfs ook cassettebandjes en videobanden. Jongeren vinden ook steeds vaker een leerzame stageplek bij onze winkels. Als Erkend Leerbedrijf zijn we daar heel blij mee.”

Kers op de taart
Het kringloopcentrum heeft drie doelstellingen: de afvalberg verminderen door spullen een tweede leven te geven, goede doelen ondersteunen en het bieden van werk aan mensen met een minder kansrijke positie in de arbeidsmarkt.

“We geven mensen die langere tijd thuis zitten de kans weer mee te doen. We bieden een goede werkplek met regelmaat en structuur, wat mensen uit de problemen helpt. Ze zijn weer van betekenis. We zijn altijd erg trots op de stappen die ze maken in hun ontwikkeling. Als ze dan ook nog doorstromen naar een betaalde baan is dat echt de kers op de taart.”

Een deel van de opbrengst van de winkels gaat naar goede doelen. Zo hebben onder andere de voedselbank, de imkervereniging en Happy Home in Eemnes recent een donatie gekregen.

Acties
Het jubileum wordt voor klanten op woensdag 1 mei gevierd. Dan zal er op beide locaties livemuziek zijn en diverse acties. “Het moet nog een beetje een verrassing blijven”, aldus Caroline. “In de toekomst hopen we nog meer spullen een tweede leven te geven. Deze kunnen gebracht worden van 8.30 tot 17.00 uur van maandag tot en met zaterdag.”

Beide winkels zijn op maandag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op kringloopkleurrijk.nl.

Uit de krant