Afbeelding
OpleidingNieuws

Woonwarenhuis Nijhof genomineerd voor beste leerbedrijf 2024

Commerciële bijdrage

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft woonwarenhuis Nijhof in Baarn genomineerd voor het Beste Leerbedrijf van Nederland voor mbo-studenten in de sector Handel.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Nijhof leidt sinds 1999 mbo-studenten op. Op de werkvloer van de Baarnse woonwinkel leren ze praktische en sociale vaardigheden. Commercieel directeur Jeroen la Housse is, samen met HR manager Hilda van de Groep, blij verrast met de nominatie. “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons de praktijk leren omdat zij onze collega’s van de toekomst zijn. Bovendien zorgt zo’n student met een frisse blik regelmatig voor nieuwe inzichten. Leuk voor de student en goed voor ons.”

Over drie maanden, op maandag 13 mei, organiseert de MBO Raad samen met de SBB het zogenaamde Uitblinkersgala. Op die dag kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Bovendien worden op dat evenement ook de overall-winnaars van de verkiezing Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider bekendgemaakt. 

Met de verkiezing van het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Uit de krant