Het Alzheimer Café is er voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.
Het Alzheimer Café is er voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Foto: Unsplash

Vertelvoorstelling ‘Rouw en Trouw’ gaat over verdriet, verbinding, kracht en humor

Evenementen

BEL - Bij Alzheimercafé Huizen/BEL is op donderdag 15 februari de vertelvoorvoorstelling ‘Rouw en Trouw’. Tanja Viveen-Molenaar, geestelijk verzorger in de ouderenzorg, vertelt de verhalen.

Tijdens de voorstelling staan twee mensen die in een verpleeghuis wonen centraal. Eén van hen heeft een beroerte gehad en de andere heeft dementie. “Hun verhalen worden vanuit verschillende perspectieven verteld. De verteller, de ouderen én hun kinderen vertellen ieder hun eigen verhaal. Het zijn verhalen over ouder worden, verdriet en vervreemding, maar de voorstelling gaat ook over verbinding, kracht, nabijheid en humor”, laat een woordvoerder van de organisatie weten. De gesproken tekst wordt afgewisseld met muziek.

Ervaringen uitwisselen

Het Alzheimer Café vindt elke derde donderdag van de maand plaats. Het is een bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Er worden tips en informatie uitgewisseld over (omgaan met) dementie.

De inloop is vanaf 14:00 uur en de voorstelling begint om 14.30 uur in Wijkcentrum ‘t Vuronger aan de Schoolstraat 6 in Huizen. De afsluiting is rond 16.00 uur.

Uit de krant