Fotowedstrijd 100-jarig bestaan.
Fotowedstrijd 100-jarig bestaan. Foto: VBBN

VBBN bestaat 100 jaar en organiseert fotowedstrijd: ‘We willen de schoonheid van bijen en imkerij vastleggen’

Evenementen

LAREN/BLARICUM - De Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland Laren-Blaricum (VBBN) organiseert in het kader van haar 100-jarig bestaan een fotowedstrijd  over bijen en imkers.

Een woordvoerder van het organiserend comité laat weten dat iedereen mee kan doen: “Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag foto’s maakt met je smartphone, we nodigen iedereen uit om mee te doen en creativiteit te tonen.” De deadline voor de inzendingen is op zondag 1 september 2024. De winnende foto’s worden geëxposeerd.

Schoonheid van bijen

De VBBN is op zoek naar foto’s die - in de breedste zin van het woord - in relatie staan tot bijen. “Of het nu gaat om een prachtige macro-opname van een bij of een hommel, een mooie bloeiende drachtplant, een glimlach van een imker aan het werk of een eenvoudig stuk bijenhouders gereedschap, we willen dat je de schoonheid van bijen en de imkerij vastlegt en deelt met ons.” Het overkoepelende thema is dan ook Imkeren Nu.

Deelname aan de wedstrijd is gratis en open voor iedereen. Er zijn wel een aantal voorwaarden: “De foto’s moeten zelfgemaakt zijn, en iedereen kan maximaal vijf foto’s indienen in een zo hoog mogelijke resolutie. De foto’s mogen bewerkt worden”, aldus de woordvoerder.

Prijzen

Een bekwame jury met kennis over imkerij en fotografie zullen zich over de inzendingen buigen en de fraaiste exemplaren uitkiezen. “Een selectie van de mooiste foto’s wordt getoond in een expositie in het Brinkhuis dit najaar. Daarnaast zijn er ook mooie prijzen te winnen. Eén daarvan is een waardevolle grote afdruk van de ingestuurde foto.” De woordvoerder van het comité sluit af: “We kijken ernaar uit om jullie prachtige foto’s te zien en te delen!”

De deadline voor de inzendingen is op zondag 1 september 2024. De foto’s kunnen gemaild worden naar: info@vbbnlarenblaricum.nl.

Uit de krant