Ronald Douglas aan het werk met de VSOP big Band in de Blaercom.
Ronald Douglas aan het werk met de VSOP big Band in de Blaercom. Foto: Nol van Bennekom

Staande ovatie voor VSOP Big Band bij slotconcert jazzseizoen Blaercom

Evenementen

BLARICUM - Het laatste concert van seizoen 2023-2024 eindigde afgelopen weekend met een staande ovatie voor de VSOP (Very Special Old People) Big Band en zanger Ronald Douglas tijdens de Grande Moederdagfinale.

“De zaal zat behoorlijk vol, ook met bezoekers die hun moeder hadden meegebracht”, laat een woordvoerder van de organisatie weten. Het concert was mede mogelijk gemaakt door het Activiteitenfonds Blaricum.

Gebroken instrument

Het werd een omvangrijk evenement met zelfs een voorprogramma dat werd verzorgd door de zingende bassiste Inge Klinge, die werd bijgestaan door een combo dat uit het orkest was samengesteld. Inge Klinge speelde op een geleende contrabas en wilde met haar optreden haar dank betuigen aan organisator en muzikant Nol van Bennekom die eerder spontaan zijn bas aan Inge uitleende nadat haar eigen bas tijdens een buitenfeest door een windvlaag omver was gewaaid. Het instrument brak daarbij in drie stukken.

De VSOP big Band was na haar aan de beurt. Het orkest had een speciaal programma ingestudeerd rond de bekende zanger Ronald Douglas, die vast verbonden is aan het voormalige VARA radio-orkest The Ramblers onder leiding van Loet van der Lee. Hij vertolkte onder andere bekende songs van Frank Sinatra.

My Funny Valentine

Veel indruk maakte zijn vertolking van My Funny Valentine die Ronald Douglas alleen met pianobegeleiding door Hans Heinhuis ten gehore bracht. Het concert eindigde met een staande ovatie van het publiek.

Het Blaercom publiek moet nu tot 6 oktober wachten op het eerste concert van het nieuwe seizoen 2024-2025.

Uit de krant