Laren scoort de 1-1.
Laren scoort de 1-1. Foto: Sebastiaan Majoor

Bekeravontuur voor SV Laren'99 voorbij

Algemeen

LAREN - Het bekeravontuur is voor SV Laren'99 voorbij. De Larense ploeg ging in de derde bekerronde strijdend ten onder tegen Zwaluwen'30 uit Hoorn: 1-3.

Laren moest wennen aan het hogere tempo, maar binnen vijf minuten waren er drie mooie kansen; helaas stond het vizier niet op scherp. Na tien minuten besliste de scheidsrechter dat Bart Kaarsgaren met een te hoog opgeheven been gevaarlijk spel pleegde en gaf een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied. Een dubieuze beslissing met gevolgen, want nadat de bal in de muur werd geschoten ging de afgeslagen bal met een ferme punter alsnog de goal in (0-1).Tot de rust was het verder een gelijkopgaande strijd met meer kansen voor de thuisploeg. Na de thee trok Laren weer ten aanval en in de vijfde minuut werd via een zeer fraaie combinaties via de linkerkant een strakke voorzet van Thomas Roest door benjamin Gijs Vermijs langs de doelman gewerkt (1-1). Ook hierna volgde een gelijkopgaande strijd, met een goed combinerend en strijdend Laren. Na 25 minuten echter was er een domper toen de Zwaluwen-spits uit een corner tegendraads en via de grond de prima keepende Ingmar van Rosmalen wist te passeren. Hierna zocht Laren de aanval en als zo vaak werd het vlak voor het einde via een counter toch nog 1-3. Hierna kwam er voor Laren nog een enorme kans na een goed uitgespeelde aanval, maar de keeper wist te redden.
Zaterdag om 14.30 uur speelt Laren thuis tegen Over-Amstel uit Amsterdam.