Extra optreden in het Vitus.
Extra optreden in het Vitus. Foto: Aangeleverd

Extra show van tragikomedie ‘Mot’ door groot succes in Vitus in Blaricum

Kunst & cultuur

BLARICUM - Het is de eerste keer dat de toneelgroep Noord Hollands Toneel in het Vitus in Blaricum optreed. Door het grote succes van de tragikomedie Mot speelt de toneelgroep vrijdag 23 februari een extra voorstelling in het Vitus.

NH Toneel maakt professionele voorstellingen voor een breed publiek. “We maken gedurfd, kwalitatief theater voor alle leeftijdsgroepen met liefde voor taal, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid”, laat een toneelspeler weten. De voorstellingen worden gemaakt in Theater in Zuyd in Bussum en zijn te zien in kleine theaters door heel het land.

Mot

In ‘Mot’, van Yasmina Reza, komen twee koppels tegenover elkaar te staan. De aanvankelijke reden voor hun samenkomst is om een knallende ruzie tussen hun puberzoons op te lossen. Beide ouderparen willen het incident graag bespreken. Dit lijkt te lukken, maar alle goede bedoelingen ten spijt gaat het toch wringen. Voor het ene echtpaar is het verder prima, hun zoon zal zijn excuses aanbieden aan zijn vriend, zand erover. Het andere echtpaar verwacht wel iets meer. Heeft dat rotjoch wel enig besef van wat hij hun zoon heeft gedaan door het slaan met een hockeystick? Realiseert de puber zich de gevolgen van zijn daad? 

Beetje bij beetje laat regisseur en bewerker Peter van Bokhorst de ‘gemoedelijke’ samenkomst escaleren, dwingt hij de personages om door hun laagje beschaving heen te breken. “Wat begint als een normale discussie, escaleert al snel tot een chaotische en humoristische confrontatie”, vertelt Van Bokhorst. “Beschaafde Gooise vijftigers worden nietsontziende krijgers, elk decorum valt weg.” Het toneelstuk wordt gespeeld door Ronald van der Woude, Heleen Boersma, Marjolein Dekkers en Peter van Bokhorst.

De extra voorstelling begint om 20.15 uur aan de Kerklaan 10 in Blaricum. Een kaartje kost 12,50 euro en kan besteld worden via www.nhtoneel.nl.

Uit de krant