Jongerenwerker Idsert zet zich al jaren in voor tieners.
Jongerenwerker Idsert zet zich al jaren in voor tieners. Foto: Versa Welzijn

Versa Welzijn krijgt certificatie voor Sterk Sociaal Werk: ‘Ik ben er trots op’

Maatschappelijk


BEL - Versa Welzijn heeft opnieuw het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk behaald. Dit betekent dat Versa kwalitatief goed werk levert aan inwoners als het gaat om sociaal werk in brede zin.

Bij dit kwaliteitslabel wordt vooral gekeken naar de professionaliteit van de medewerkers, dus niet naar processen. Het keurmerk is gebaseerd op het vakmanschap van sociaal werkers en het effect van de dienstverlening voor inwoners.

Optimaal presteren

Het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk is tot stand gekomen voor en door de branche, vanuit de ambitie om optimaal te presteren en continu te verbeteren. “Dat past erg goed bij Versa Welzijn als lerende organisatie. We bekijken steeds met elkaar of we wel het juiste doen en of dat op de manier gebeurt”, aldus directeur-bestuurder Anita Keita. 

In 2017 kreeg Versa Welzijn, als eerste sociaal werkorganisatie in Nederland, het kwaliteitslabel van Sociaal Werk Nederland en twee jaar later de eerste hercertificering. “Ik ben er trots op dat we voor de derde keer dit kwaliteitslabel ontvangen. Straks, bij mijn vertrek eind maart, laat ik een professionele en innovatieve organisatie achter.”

Uit de krant