Afbeelding
Foto: MD Nederland

Ladies’ Circle ‘t Gooi haalt recordbedrag op voor goede doel MD Nederland

Maatschappelijk

BEL - Ladies’ Circle ’t Gooi heeft met haar jaarlijkse feest in Arsenaal Restaurants in Naarden-Vesting een recordbedrag van ruim 8.000 euro opgehaald voor MD Nederland. De Gooise serviceclub wil meer bekendheid geven aan de ernstige ziekte Myotone Dystrofie (MD) en daarnaast ook meer onderzoek, ondernemerschap en samenwerking.

“Ook binnen ons netwerk is MD nog onbekend. Voor ons een belangrijke reden om ons dit jaar in te zetten voor dit doel. Middels kaartverkoop en een loterij, waarbij veel plaatselijke bedrijven aan hadden bijgedragen, werd 8.000 euro opgehaald en daar zijn we zeer trots op”, aldus Alida Hinnen-Toering en Sophie van den Heuvel van Ladies Circle ‘t Gooi.  

Project ANIQ

Sanne van Gent van MD Nederland licht toe: “We zijn heel dankbaar dat de bezoekers van het feest zo ruimhartig hebben bijgedragen aan ons goede doel. De aandacht voor MD is cruciaal om verdere stappen te kunnen zetten binnen onze stichting. De opbrengst komt ten goede aan het project ANIQ. Een internationaal wetenschappelijk onderzoek gericht op versnelde medicatieontwikkeling voor MD bij kinderen. Dit project is opgezet en geïnitieerd door MD Nederland.”

Erfelijke en progressieve ziekte

MD Nederland zet zich in voor meer bekendheid over Myotone Dystrofie (MD) en versnelde medicatieontwikkeling voor MD. MD is een erfelijke en progressieve ziekte die per generatie zich op een ernstigere en dodelijkere manier uit. Ondanks dat deze ziekte vaak voorkomt (1:2100), is de ziekte nog onbekend. 

Meer informatie over MD Nederland staat op www.md.nl.

Uit de krant