De Larense Wim Schepens met zijn nieuwe boek.
De Larense Wim Schepens met zijn nieuwe boek. Foto: Aangeleverd

Laarder neemt gedragingen en denkpatronen onder de loep in nieuw boek: ‘Wat doe je als die sappige grillburger je uitdagend toelacht?’

Maatschappelijk

LAREN - Wat doe je als die sappige grillburger je uitdagend toelacht, terwijl je weet dat de muffe vega variant veel beter is voor het milieu? En ben je bereid om in de trein als haringen in een tonnetje te zitten om op vakantie te gaan, terwijl het vliegtuig je voor de helft van de prijs in een handomdraai naar diezelfde zonovergoten bestemming brengt? 

De Larense Wim Schepens zet zich in voor een duurzamer leven en een gezondere levensstijl. Door middel van zijn nieuwe boek Leven met een trui aan, die vanaf vandaag te koop is, vraagt hij aandacht voor serieuze onderwerpen als klimaatwanhoop en polarisatie.

Met een kritische, maar ook empathische blik, en een gezonde dosis humor neemt Schepens onze gedragingen en denkpatronen in zijn nieuwe boek onder de loep. In de bundeling van essays laat de schrijver zijn eigen worstelingen zien met milieu, klimaat en de welvaartsverdeling. In deze essaybundel koppelt hij zijn persoonlijke zoektocht aan de grote wereldproblematiek van klimaatcrisis, achteruitgang van de natuur, en scheve welvaartsverdeling. Eerder publiceerde hij ook al het boek Transit, naar de gelijknamige televisieserie over jongeren subculturen in wereldsteden.

Tijdens de atelierroute, die plaatsvindt op 20 en 21 april, leest de auteur voor uit zijn nieuwste boek bij Goodmac arthouse, zomertuin 13. “Het is eigenlijk een ICT-winkel, maar de eigenaar is ook kunstenaar. Daarnaast wordt er prachtig werk van de Larense Greetje Majoor geëxposeerd”, laat Schepens weten.

Socioloog

Met zijn verfrissende kijk op de wereld hoopt de Laarder zijn lezers aan het denken te zetten. Schepens studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte jarenlang bij de VPRO televisie en was eindredacteur en regisseur van tal van informatieve programma’s zoals Beagle, in het kielzog van Darwin, 2Doc, Lopende Zaken, Tegenlicht, Thema’s en diverse wetenschapsprogramma’s. Schepens won de Tegel en de Prix Italia voor innovatieve journalistiek. 

De bundeling van essays is vanaf vandaag verkrijgbaar en kost €20,50.

Uit de krant