Joost Gijzel (l), bestuurslid bij het Oktoberfest overhandigde de cheque aan het bestuur van SOLL.
Joost Gijzel (l), bestuurslid bij het Oktoberfest overhandigde de cheque aan het bestuur van SOLL. Foto: Aangeleverd

Oktoberfest Laren doneert 1.000 euro aan SOLL: ‘Een tegenvallende oogst heeft direct effect’

Maatschappelijk

LAREN - Het Oktoberfest in Laren was afgelopen editie een groot succes. Naast feestvieren en bier drinken, vraagt het initiatief ook ieder jaar aandacht voor een lokaal goed doel en doneert een deel van de winst: Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL) heeft 1.000 euro in ontvangst mogen nemen. 

“Het doneren aan SOLL past dit jaar erg goed bij onze ambitie om aan een ‘groener’ evenement te blijven werken” aldus bestuurslid Joost Gijzel. “In Laren waarderen velen de mooie omgeving waarin ze wonen, SOLL speelt een belangrijke rol om die agrarische functies en dat landschappelijke beeld te behouden. We hopen dat onze donatie SOLL een steuntje in de rug biedt.”

Magere oogst

De donatie kan SOLL zeker gebruiken. “Door een te droog voorjaar en een te natte zomer was de oogst vorig jaar erg mager”, bevestigt voorzitter Peter Coebergh. “Onze stichting verwerkt de akker opbrengsten lokaal tot mooie producten, zoals Larens Blond bier, Sint Jansrogge Bloem (gemalen in de Larense Molen) en natuurlijk de alom geroemde Larense Mosterd. De verkoop van deze producten vormt een niet te verwaarlozen deel van de dekking voor onze kosten. Een tegenvallende oogst heeft dan direct effect en we zijn dan ook blij dat het Oktoberfest aandacht voor ons vraagt en deze donatie doet.”

Inmiddels worden de akkers al weer volop voorbereid voor het nieuwe jaar. Ook de organisatie van het Oktoberfest is alweer druk aan de slag voor de editie van 2024, welke op 28 september zal plaatsvinden.


Het bestuur van Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL). - Foto: aangeleverd

Uit de krant