Vraag eenmalig energietoeslag aan bij de gemeente.
Vraag eenmalig energietoeslag aan bij de gemeente. Foto: Pixabay

Uitbetaling energietoeslag 2023: ‘Aantal huishoudens dat in aanmerking komt in Eemnes verhoogd’

Mensen

EEMNES - Mensen met een laag inkomen die moeite hebben om de energierekening te betalen, kunnen eenmalig een energietoeslag aanvragen bij de gemeente. 

De toeslag is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor het betalen van de energierekening. Het bedrag van 800 euro wordt in november automatisch uitbetaald aan inwoners van wie bekend is dat zij er recht op hebben. 

Inwoners die een bijstandsuitkering hebben, bijzondere bijstand ontvangen, of een AIO-uitkering hebben, ontvangen de energietoeslag automatisch. Ook degenen die vorig jaar de energietoeslag hebben gekregen en waarbij er dit jaar geen veranderingen in de situatie zijn geweest, ontvangen de energietoeslag automatisch. Mensen die de energietoeslag niet automatisch hebben ontvangen, kunnen deze vanaf 1 december aanvragen bij de gemeente.

Huishoudens in Eemnes verhoogd

Het aantal huishoudens dat in aanmerking komt voor de energietoeslag is in Eemnes verhoogd. Tot nu toe konden inwoners met een inkomen van 120 procent van de bijstandsnorm of AOW-norm een toeslag aanvragen. De gemeente Eemnes besloot deze norm te verruimen naar 130 procent van de bijstandsnorm of AOW-norm. Wethouder Mirjam Havinga: “Hierdoor kunnen we een grotere groep inwoners bereiken die te kampen hebben met de fors gestegen energiekosten en die de financiële eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen.”

Uit de krant