In de film wordt het leed van de 9-jarige Cáit weggenomen.
In de film wordt het leed van de 9-jarige Cáit weggenomen. Foto: Huis van Eemnes

Oscar genomineerde film ‘The Quiet Girl’ in Filmhuis Eemnes

Mensen

EEMNES - Iedere laatste donderdag van de maand kun je genieten van een spannende, romantische of avontuurlijke film in het FilmHuis. Anna van Stuivenberg, Nicoline Timmers en Willie Spoelder van de programmacommissie hebben dit keer gekozen om de film ‘The Quiet Girl’ te vertonen. 

De film neemt je mee naar het jaar 1981 op het Ierse platteland, waar het 9-jarige meisje Cáit voor de zomer wordt ondergebracht bij familie. Net als Cáits ouders zijn de familieleden boeren, maar het huis is totaal het tegenovergestelde ten opzichte van de armzalige chaos van haar ouderlijk huis. Er zijn geen andere kinderen, de oogst wordt op tijd binnengehaald en de twee volwassenen tonen oprechte interesse in hun logé. 

Oscarnominatie

In deze omgeving van rust, reinheid en regelmaat kruipt Cáit langzaam maar zeker uit haar schulp. Ze ontdekt ook dat er in dit huis geheimen zijn die niet uitgesproken mogen worden. Toch bloeit ze open, op haar eigen stille manier, maar aan elke zomer komt een einde. ‘The Quiet Girl’ is het debuut van de Ierse regisseur Colm Bairéad. De film ontving een Oscarnominatie voor Beste Internationale Film.

De film is geschikt voor alle leeftijden en te zien op donderdag 29 februari om 19.30 uur aan de Noordersingel 4. Een kaartje kost 6,50 euro en is te bestellen via wwwhuisvaneemnes.nl/activiteiten.

Uit de krant