Afbeelding

Eemnes wil Gooi als partner sociaal domein

Algemeen

EEMNES - De gemeente Eemnes wil met de regio Gooi en Vechtstreek samenwerken in het sociaal domein en niet met de regio Eemland. De raad van Eemnes ging maandag akkoord met de nieuwe koers.

Vanaf 1 januari 2015 nemen gemeenten bijna alle zorgtaken over van het Rijk. Ze moeten dus veel regelen en doen dat vaak in regioverband. Zo ook Eemnes, die als Utrechtse gemeente aanvankelijk nauwe samenwerking zocht binnen de regio Eemland.

Maar het nieuwe college ziet het anders: Eemnes moet juist meer gaan samenwerken binnen de regio Gooi en Vechtstreek. "Omdat Eemnes al veel meer op deze regio is georiënteerd en omdat het voor Eemnessers veel duidelijker is als bijna alle zorg op dezelfde manier bereikbaar is", zegt de nieuwe Eemnesser wethouder Jan den Dunnen.

Eind juni zal het college van B en W een uitgewerkt voorstel presenteren aan de raad. Gaan zij akkoord, dan gaat Eemnes definitief op deze weg verder. Op 3 juni houdt de gemeente in de raadzaal Eemnes een voorlichtingsbijeenkomst voor raadsleden over het sociaal domein.

Uit de krant