Afbeelding

Karen Heerschop beoogd voorzitter GNR

Algemeen

LAREN/BLARICUM - Karen Heerschop is de beoogd nieuwe onafhankelijke voorzitter van het Goois Natuurreservaat (GNR). Op dit moment vervult burgemeester Elbert Roest interim deze rol.

Heerschop is vrijdagmiddag voorgedragen als voorzitter aan het algemeen bestuur van Goois Natuurreservaat. Het dagelijks bestuur zal op 31 maart formeel haar benoeming bekrachtigen.

Transitieplan
Met de voordracht van Heerschop vult het bestuur een van de kernpunten in van het transitieplan, het plan dat moet zorgen voor een toekomstbestendig GNR.

"Karen Heerschop, dochter van een Erfgooier, is als oud-wethouder van Hilversum en oud-secretaris van GNR zeer bekend met het Goois Natuurreservaat en het Gooi en zal voor een periode van een jaar de bestuurlijke vernieuwing gaan vormgeven."

Volop begonnen
Hoewel haar formele benoeming nog even op zich laat wachten is Heerschop al volop begonnen met voorbereidende werkzaamheden. 

Heerschop: "De toekomst van het GNR gaat mij aan het hart. De natuurgebieden van het GNR zijn het visitekaartje van het Gooi. Voor onze bestuurders is het een grote verantwoordelijkheid om te zorgen dat deze prachtige natuurgebieden in stand worden gehouden en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."
 

Uit de krant