Foto's : Bastiaan Miché
Foto's : Bastiaan Miché

Koninklijke onderscheiding Dick Jonkers

Mensen


BLARICUM - Dick Jonkers van de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken heeft vanavond een koninklijke onderscheiding gekregen.

Loco-burgemeester Liesbeth Boersen-de Jong reikte de versierselen aan hem uit die horen bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ankeveen
Hiervoor toog zij naar Ankeveen, waar het 50-jarig bestaan van Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken werd gevierd met een jubileumavond.

Jonkers ontvangt de onderscheiding omdat hij een betekenisvolle bijdrage heeft geleverd aan natuuronderzoek, natuurbeheer en de vogel- en natuurbescherming in Nederland.

Jubileumboek
Voor de vogelwerkgroep schreef hij onder andere mee aan het jubileumboek Gooise Vogels. Hij zat ook in de redactie hiervan. Het  boek telt meer dan 200 pagina's waarop informatie over 94 vogelsoorten te vinden is.

Naast deze informatie is er in het boek ook ruimte  ingeruimd voor vogelkijkpunten, vogelhutten, rijk gesorteerde vogelgebieden en allerlei wetenswaardigheden over vogelsoorten. Het boek is verkrijgbaar bij diverse boekhandels in de regio en kost 12,50 euro.

Ere-lid
Verder schreef Jonkers diverse rapporten voor de vereniging, waar hij sinds 29-03-1973 lid van is. Hij is inmiddels ook al tot ere-lid  benoemd.

Uit de krant