Het Larensch Literair Genootschap komt elke maand samen in de historische kamer van De Coeswaerde.
Het Larensch Literair Genootschap komt elke maand samen in de historische kamer van De Coeswaerde.

Larensch Literair Genootschap is niet zomaar een leesclub

Cultureel

LAREN - Het begon vier jaar geleden met een oproep van Mike Edward de Boer. "Ik zocht een herengezelschap om onder het genot van een goed glas wijn een samen uitgekozen boek te bespreken."

Negen heren reageerden en het Larensch Literair Genootschap komt nog steeds in bijna de oorspronkelijke samenstelling bij elkaar. Altijd op de eerste woensdagavond van de maand in de historische kamer van restaurant De Coeswaerde aan de Brink.

Andere setting
What's in a name? Niettemin zien de leden van het Larensch Genootschap zichzelf niet als een doorsneeleesclub. "Er zijn veel leesclubs in 't Gooi. Vaak komen de leden dan bij elkaar thuis om bij de koffie over een boek te praten. Ik was op zoek naar een andere setting", legt De Boer uit.

"Ik wilde in een sfeervolle omgeving een goed gesprek met mannen onder elkaar." Het genootschap bespreekt in beginsel literair werk van Nederlandse schrijvers van na 1954. Zo zijn onlangs 'Geheime Kamers' van Jeroen Brouwers en 'La Superba' van Leonard Pfeijffer langs de literaire meetlat gelegd.

Logo
Soms treedt het gezelschap ook naar buiten, zoals drie jaar geleden met het uitschrijven van een logowedstrijd. "Het was onze eer te na om als genootschap geen logo hebben", luidt de verklaring van De Boer voor dit initiatief.

In de jury zaten kunstenaars Paul de Lussanet en Janine Boot en reclamevrouw Wendy Buseman. Priscilla van Barneveld van College de Brink won de eerste prijs. De Boer: "Het mooie van haar logo is dat we het ook als ex libris kunnen gebruiken. We zijn er nog steeds erg blij mee."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant