Maarten Engeltjes.
Maarten Engeltjes. Foto: PR

Maarten Engeltjes in unieke uitvoering Stabat Mater in St. Jansbasiliek

Algemeen

LAREN - De Stichting Laren Klassiek brengt op woensdagavond 27 september om 20.00 uur in de Sint Jansbasiliek een concert van internationale allure: het wereldberoemde meesterwerk uit de klassieke muziek het 'Stabat Mater' van Pergolesi.

De solisten zijn de vermaarde countertenor Maarten Engeltjes en de Britse sopraan Rosemary Joshua. Zij worden begeleid door PRJCT Amsterdam, een nieuw barokensemble rondom Maarten Engeltjes. Het ensemble is een combinatie van een vaste kern van recent afgestudeerde Nederlandse barokmusici en vooraanstaande internationale musici. Het ensemble staat dit concert onder leiding van de beroemde violist Riccardo Minasi, winnaar van de International Opera Award 2016 en viervoudig winnaar van Echo Klassik.
Voor Engeltjes, die overal ter wereld optreedt, is dit het eerste concert dat hij zelf produceert. Engeltjes heeft dan ook voor een verrassende samenstelling gezorgd, waarbij hij klassieke muziek presenteert op een hedendaagse manier. Zo wordt het wereldberoemde meesterwerk van Pergolesi ingeleid door de schrijver P.F. Thomése, auteur van het boek 'Schaduwkind' en winnaar van de AKO-literatuurprijs. Pergolesi zocht in dit prachtige 'Stabat Mater' naar uitdrukking voor het verdriet en de eenzaamheid van de moeder, staande aan het kruis. Auteur P.F. Thomése zoekt in 'Schaduwkind' hetzelfde na de ontreddering door het overlijden van zijn eigen dochter.
In het eerste deel van het concert worden twee composities uitgevoerd van Antonio Vivaldi: 'Nulla in mundo pax sincera' en 'Nisi Dominus'. Tickets voor deze uitvoering van het 'Stabat Mater' van Pergolesi zijn te bestellen via de Nationale Theater Kassa 0900-9203. De toegangskaarten kosten 59,50 en 49,50 euro. Info: www.larenklassiek.nl.

Uit de krant