'Onvergetelijk Singer' is een groot succes.
'Onvergetelijk Singer' is een groot succes. Foto: Tomek Dersu Aaron

Broodnodige aandacht voor het 'veelkoppige monster' Alzheimer

Algemeen

LAREN - Alle Alzheimer-organisaties op de hele wereld bundelen op 21 september - Wereld Alzheimerdag - hun krachten om mensen bewust(er) te maken van de ernst en de impact van dementie in het algemeen en de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, in het bijzonder.

In onze regio organiseert Alzheimer Nederland afdeling Gooi en Omstreken een meerdaags programma. De Werkgroep dementievriendelijke BEL (Blaricum, Eemnes en Laren) neemt dit jaar het voortouw. Het programma bevat onderdelen die met name interessant zijn voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorgers, maar daarnaast ook voor professionals en anderszins geïnteresseerden. Zo verlenen de professors Philip Scheltens (maandag 18 september) en Erik Scherder (zondag 24 september) er hun medewerking aan. Zij hopen zo veel mogelijk mensen met dit programma te bereiken, omdat vrijwel iedereen, nu of in de komende jaren, in zijn of haar sociale omgeving te maken zal krijgen met een familielid, vriend of kennis met dementie.

De opening van de Alzheimerweek vindt plaats op maandag 18 september in Het Vitus aan de Kerklaan 10 in Blaricum. Inloop: 15.30-16.00 uur, afsluiting: 18.00 uur. Openingswoord door wethouder Ben Lüken van Blaricum. Spreker prof. dr. P. Scheltens - neuroloog, directeur Alzheimercentrum VU-mc - over 'Dementie als een veelkoppig monster'.

Wilt u het volledige programma bekijken? Lees dan verder in onze digitale krant Laarder Courant de Bel.

Uit de krant