Sinterklaas komt 25 november naar Blaricum.
Sinterklaas komt 25 november naar Blaricum. Archieffoto

Intocht Sint op 25 november in Blaricum

Algemeen

BLARICUM - Sinterklaas bezoekt met zijn pieten, pakjes en pepernoten zaterdag 25 november de gemeente Blaricum, zo laat de schrijfpiet weten.

Om alle kinderen de kans te geven Sinterklaas te kunnen begroeten, bezoekt hij 's ochtends de Bijvanck en 's middags het Oude Dorp.

Zoals gebruikelijk wordt Sinterklaas vergezeld door heel veel grapjespieten, danspieten en heeft hij zelfs de pietenband meegenomen. Het voorprogramma wordt verzorgd door zang- en danspietjes. Dit begint bij De Malbak om 11.30 uur en bij de Muziektent om 14.30 uur.
In beide optochten rijden ruiters mee onder leiding van Dorine Borgers.

Wie in de stoet wil meelopen, kan op de volgende locaties aansluiten: om 11.15 uur in de Bijvanck bij de speeltuin aan de Hoofdweg en om 14.15 uur in het Oude Dorp bij de Kruiskuil (hoek Kerklaan / Brinklaan / Dorpsstraat). De 100% biologisch afbreekbare ballon die wij uitdelen bevat geen helium maar lucht.

Route Bijvanck: vertrekkende vanaf de Bijvanckschool (KBS) la Palingpad, ra Levensboom, la Hoofdweg, la Forellenpad, gaat over in Baars, gaat over in Snoek, la op Snoek, rechtdoor onder Wetering door, la Uilebord over de weg, la na het winkelcentrum over de parkeerplaats Levensboom richting basisscholen, na het bruggetje t.o. de hoofdingang OBS naar het Malbak plein. Sinterklaas verwacht om 12.00 uur op het Malbak plein aan te komen.

Route Oude Dorp: vertrekkende vanaf SDS la Schapendrift, ra Stachouwerweg, la Fransepad, ra Kruiskuil, Brinklaan af tot aan muziektent. Sinterklaas verwacht om 15.00 uur bij de muziektent aan te komen.

Uit de krant