Afbeelding

Verdachte oplichtingen Gooi aangehouden

Politie

LAREN - De 30-jarige veelpleger uit Hilversum, die de voorbije periode meerdere mensen oplichtte, is opgepakt. De recherche denkt hiermee zeker acht aangiften van oplichting te kunnen oplossen. 

De afgelopen tijd kreeg de politie vele meldingen en aangiften uit Hilversum, Laren, Bussum en Huizen over een man die aan de deur om geld vroeg. Hierbij werden verschillende verhalen gebruikt.

De ene keer was het een smoes dat hij een buurtbewoner was die zichzelf had buitengesloten. Er werd vervolgens om geld gevraagd voor een treinkaartje zodat hij een reservesleutel bij familie kon ophalen. Andere keren vroeg de man om geld voor een taxi of benzine. Het ging om bedragen die variëren van 5 tot 40 euro.

Eerder deze week deed de politie een oproep aan slachtoffers om aangifte te doen en mogelijk een foto van de man te maken. Daarbij werd gemeld dat de 30-jarige Hilversummer als verdachte al wel in beeld was, maar nog niet aangehouden. "Onderzoek kost tijd", is de uitleg van het korps. "Aangiften en meldingen worden zorgvuldig nagelopen, waarbij aanwijzingen en bewijs worden verzameld. Dit alles is nodig om tot een goed dossier te komen."

Vrijdag kwam het onderzoek in de fase dat de verdachte buiten heterdaad in Hilversum kon worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het onderzoek naar de meldingen en aangiften is nog in volle gang. De recherche zal het uitgebreide dossier opmaken en verzenden naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier op welke wijze er een passende afdoening kan plaatsvinden.

Uit de krant