Feestelijke overhandiging van de sleutels door wethouder Theo Rijn (r) aan de heer Van Dijk.
Feestelijke overhandiging van de sleutels door wethouder Theo Rijn (r) aan de heer Van Dijk. Foto: Gemeente Eemnes

Appartementen De Hilt Eemnes af; eerste bewoners ontvangen sleutels

Buurt & Wijk

EEMNES - Een bos bloemen in de ene hand, sleutels in de andere en een lach op het gezicht: Van Dijk is één van de nieuwe bewoners van het Eemnesser appartementencomplex in De Hilt. Begin dit jaar zijn de eerste woningen al opgeleverd, nu volgt stapsgewijs de rest. 

Inmiddels zijn 19 woningen en 22 appartementen gerealiseerd in De Hilt. Na de zomervakantie worden er nog acht rijwoningen en acht levensloopbestendige woningen toegevoegd. Daarna is de nieuwbouw op De Hilt compleet. Ontwikkelaar Twan Heibrink: “Bij het ontwikkelen binnen een bestaande wijk wil je goed aansluiten op de omgeving. Met De Hilt denken wij hier goed in te zijn geslaagd en we zijn trots op het resultaat. Door de mix van woningtypes ontstaat vanzelf een variatie aan bewoners en dat zorgt voor levendigheid in de buurt. Verder was de bestaande groene omsingeling van het terrein natuurlijk een fantastisch uitgangspunt om op door te borduren, hier hebben we samen met de landschapsarchitect een mooie invulling aan kunnen geven.”

Wethouder Theo Reijn verwelkomde de heer Van Dijk, één van de nieuwe bewoners van het appartementencomplex. “Het woningaanbod in De Hilt is zeer gevarieerd met rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, een vrijstaande woning, levensloopbestendige woningen en de nu opgeleverde appartementen. In Eemnes blijven wij ons steeds inzetten om voor elke inwoner van Eemnes, ongeacht hun levensfase, een geschikte woning te bieden. Ik ben trots op dit prachtige woningbouwproject en wens alle kersverse bewoners ontzettend veel woonplezier toe!”

Duurzaamheid en biodiversiteit

De nieuwbouw kenmerkt zich door de duurzame materialen en hoge mate van isolatie zodat het energieverbruik tot een minimum beperkt blijft. In combinatie met de vloerverwarming en het feit dat de woningen volledig gasloos zijn zorgt dit voor lage energielasten. Verder heeft ontwikkelaar Van Wijnen ingezet op het zoveel mogelijk behouden van het bestaande en volwassen groen. Met toevoegingen als groene daken op de bergingen, kruidenrijke bermen, groene erfafscheidingen, nestkasten in de gevels en een biodiverse nieuwe aanplant krijgt De Hilt een groene en levendige uitstraling.

Uit de krant