De sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg.
De sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg. Foto: Aangeleverd

Inschrijving nieuwbouw Harmen Vosweg Laren van start; Laarders krijgen voorrang

Buurt & Wijk

LAREN - De inschrijving voor de acht sociale huurwoningen aan de Harmen Vosweg in Laren zijn van start. Belangstellenden kunnen zich vanaf vandaag (13 mei) inschrijven op WoningNet. De toekomstige huurders ontvangen naar verwachting in juli de sleutel van hun nieuwe woning.

Larense inwoners, die een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlaten, kunnen met voorrang reageren op de nieuwe huurwoningen aan de Harmen Vosweg. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen de gemeente Laren en G&O. Hierbij wordt ingezet op doorstroming binnen de Laarder woningmarkt. Dit betekent dat een huishouden verhuist van de ene woning naar de andere. 

Duurzame woningvoorraad

G&O zet zich in voor een duurzame woningvoorraad. De acht woningen worden daarom energiezuinig en zonder gasaansluiting opgeleverd. Dat betekent dat er alleen elektrisch gekookt kan worden. De woningen zijn ook voorzien van zes zonnepanelen. De huizen zijn voorzien van een kleine achtertuin, waarachter door de gemeente nog een grote gemeenschappelijke tuin wordt aangelegd. De woningen grenzen verder aan een dierenweide, speel- en voetbalveld en liggen tegen de natuur aan.

De huizen zijn gesitueerd in twee blokjes van vier woningen en zijn gebouwd door Karbouw Bouwonderneming B.V. Het gaat om eengezinswoningen, één laags met een kap, twee slaapkamers en zijn ongeveer 75 vierkante meter groot. De netto huurprijzen variëren van circa € 650,- tot € 814,- euro per maand. De exacte huurprijzen en toewijzingscriteria staan in de advertentie op WoningNet.

Afbeelding

Uit de krant