Bewoners van het Rosa Spier Huis speelden in het voorprogramma.
Bewoners van het Rosa Spier Huis speelden in het voorprogramma. Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Benefiet voor nieuwe Rosa Spier Huis

Cultureel

 LAREN - Bewoners en kunstenaars die het Rosa Spier Huis in Laren een warm hart toedragen hebben vandaag een benefiet gehouden voor het nieuwe Rosa Spier Huis dat binnenkort gebouwd gaat worden.

Het nieuwe complex biedt woon- en werkruimte aan twee keer zo veel kunstenaars. Essentieel onderdeel van de plannen is de realisatie van een cultuurgebouw met uitgebreide culturele voorzieningen.

Concert- en theaterzaal
"Waaronder een grotere concert- en theaterzaal, expositieruimte, ateliers en muziekstudio's, en een foyer met galeriecafé. Met deze voorzieningen zijn we in staat om onze rijke culturele programmering ook op de nieuwe locatie in Laren voort te zetten."

In totaal is 5,3 miljoen euro nodig voor de bouw en inrichting van dit culturele gedeelte van de nieuwbouw. Ongeveer 3 miljoen euro, meer dan de helft dus van het beoogde bedrag, is al opgehaald. "Maar we zijn er nog niet", aldus de directie van het Rosa Spier Huis. 

Adoptie stoelen
Het doel van het benefietconcert van vanmiddag is de adoptie van de stoelen in de nieuwe theater-/concertzaal. "Daarnaast willen we graag in gesprek komen met mensen die interesse hebben voor andere sponsormogelijkheden, bijvoorbeeld door de adoptie van een tuinbankje of van de ateliers en studio's in het nieuwe gebouw."

"Half juni is er een kunstveiling gepland, in samenwerking met het Venduehuis in Den Haag, dat belangeloos meewerkt aan dit project. We veilen dan werk van bekende en minder bekende kunstenaars. De precieze plannen zijn we momenteel aan het uitwerken. Meer informatie hierover volgt op onze Facebookpagina en website."

Presentator Hans van Willigenburg en directeur Karin Annaert, die iets over de plannen vertelde.

Ekaterina Levental voerde haar vertelconcert 'De Weg' uit.

Uit de krant