Pim op de rug bij een van de wilde zwanen.
Pim op de rug bij een van de wilde zwanen. Foto: Gitte Spee

Gitte Spee maakt kinderboek voor Singer

Cultureel

LAREN - Speciaal voor de opening van het nieuwe theater, entreegebied en beeldentuin, maakt Gitte Spee een kinderboek voor Singer.

Het nieuwe boek, dat tijdens het dorpsfeest op 10 september gepresenteerd en gevierd wordt, gaat over de kat Pim die geen (t)huis heeft en op een dag gered wordt door drie zwanen die hem naar Singer brengen. Daar gaat hij op ontdekking door het museum, het theater en de beeldentuin.

Kinderen
"Singer Laren is er voor iedereen en ook met onze jonge bezoekers willen we vieren dat het zo mooi geworden is. Bovendien willen we kinderen laten kennismaken met alle aspecten van Singer", vertelt Tessa van Deijk, verantwoordelijk voor het educatieve programma.

"Naast het museum is er een theater, beeldentuin, atelier en prachtig entreegebied. Ook belangrijke iconen voor Singer Laren zullen een rol krijgen. Zo is het De Denker die de kat als eerste tegen het lijft loopt en komt zelfs Anna Singer tot leven."

Aap en Mol
"Met Gitte hebben we kennisgemaakt via Leo Janssen. In 2015 werkte zij aan het boek 'Aap en Mol in Laren'. Aap en mol belandden ook in Singer, dus wilde ze graag een tekening van de twee bij het schilderij 'Het pasgeboren lam' van Anton Mauve."

"De presentatie van 'Aap en Mol in Laren' hebben we gevierd tijdens de opening van het nieuwe Singer Atelier. Gitte heeft toen voorgelezen voor het schilderij, midden in het museum en dat was voor ons allemaal een groot feest."

Beeldentuin
Zondag 10 september zal zij dit weer doen, maar dan uit het nieuwe kinderboek in de beeldentuin onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Sint Jan.

Uit de krant