Burgemeester Van Benthem toost met het echtpaar Wolters
Burgemeester Van Benthem toost met het echtpaar Wolters (Foto: Koosje de Beer)
foto's

Buitengewone onderscheiding in Eemnes

  Mensen

EEMNES - Burgemeester Roland van Benthem reikte vandaag vier Koninklijke onderscheidingen uit. Twee lintjes waren extra bijzonder, want het komt niet vaak voor dat een echtpaar lintjes krijgt voor mantelzorg van een naast familielid.

Het echtpaar Truus en Nico Wolters ontvingen namelijk de onderscheiding voor de zorg voor hun zoon John. 

"In Nederland is het nog maar één keer eerder voorgekomen dat zorg voor naaste familie is beloond met een onderscheiding", zei burgemeester Roland van Benthem in een bomvolle raadszaal. 

John Wolters leed aan Duchenne spierdystrofie. Van 1966 tot aan zijn overlijden in maart 2016 heeft hij thuis gewoond.

Open Tafel
Nel Camps-de Jong is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat zij zich al jaren met veel enthousiasme inzet voor diverse maatschappelijke projecten in Eemnes.

Vanaf 1973 was ze erg actief bij de voetbalclub van haar oudste zoon, later was zij nauw betrokken bij 'De Open Tafel' in Eemnes. Bij Amerpoort haalt mevrouw Camps-de Jong al bijna 30 jaar twee keer per maand bewoners op voor de kerkdienst.

(foto: Studio Kastermans)

Kerkrentmeester
Hans van Vark heeft zich als kerkvoogd en kerkrentmeester gedurende bijna 30 jaar belangeloos ingezet.  

Sinds 2013 is de heer Van Vark voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Protestants Christelijke Woonzorg Unie Veluwe en verzorgt hij de financiële afhandeling van het Goois Jazz Festival.

Alle vier Eemnessers zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

(foto: Studio Kastermans)


5 reacties
BelNieuws per e-mail
Meer berichten
 

BelNieuws nieuwsbrief

BelNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221865&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=belnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>