Maatwerkadvies afkoppelen hemelwater

  Natuur en Milieu

LAREN - De gemeente Laren biedt inwoners een maatwerkadvies aan om het hemelwater af te koppelen. De gemeente stelt dit afkoppelen verplicht om wateroverlast tegen te gaan. Dit gebeurt in fases moet dit in het hele dorp gebeuren in enkele jaren.

Uit gesprekken met inwoners blijkt dat het nog niet altijd precies duidelijk is wat er moet gebeuren, hoe dat kan en wat het dan gaat kosten. "We nodigen iedereen uit de wijk die aan de beurt is uit voor een informatieavond, maar schijnbaar is dat nog niet voldoende. Vandaar dat we dit nu aanbieden", meldt wethouder Ton Stam.

Brief
Bewoners die in het deelgebied wonen waar het afkoppelen op dit moment actueel is, hebben hier een brief over gekregen van de gemeente.

Ook zullen er op de website meer voorbeelden komen van hoe afgekoppeld gaat worden en wordt de doorlaatbaarheid van de grond van elk deelgebied bepaald, zodat deze ook bekend is en maatregelen hier op afgestemd kunnen worden.

Informatie-avond
Inmiddels zijn inwoners uit de eerste twee deelgebieden druk bezig met afkoppelen. Het betreft de wijken rond de Diepenbrocklaan en rond de Vredelaan en Langsakker. Gisteren was er voor de inwoners van de twee volgende deelgebieden een informatie-avond. Dit zijn de wijken rond de Naarderstraat Noord en rond de Houtweg en Hoefloo.

Op verzoek van de gemeenteraad wordt er ook onderzocht wat de gemiddelde kosten zijn van het afkoppelen. Hiervoor worden 30 woningen onderzocht die een representatief beeld geven van woningen in heel Laren. Inwoners moeten deze kosten zelf betalen.


reageer als eerste
BelNieuws per e-mail
Meer berichten
 

BelNieuws nieuwsbrief

BelNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221865&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=belnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>