Het kunstwerk 't Tussenom in het Wachtend Land, dat er is gekomen na een prijsvraag om het braakliggende gedeelte van de wijk alvast wat aan te kleden.
Het kunstwerk 't Tussenom in het Wachtend Land, dat er is gekomen na een prijsvraag om het braakliggende gedeelte van de wijk alvast wat aan te kleden. (Foto Bob Awick)
Foto's

Van zandvlakte tot woonwijk

  Nieuwbouw

BLARICUM - De eerste paal voor de nieuwe wijk Blaricummermeent werd ruim zeven jaar geleden geslagen. De zandvlakte van toen begint nu echt op een woonwijk te lijken. Het zal nog eens zeven jaar duren voordat alle 870 woningen af zijn. 

Op dit halverwegepunt duikt het BELNieuws in de prille, maar lezenswaardige historie van de Blaricummermeent. Een wandeling in tekst en beeld voert in de krant van deze week langs de rivier, de straatnamen en de diverse pleinen waar bomen en struiken zijn geplant om het landschap aantrekkelijk te maken voor bijen en waar de wandelaar naartoe kan lopen.

Meelezen? Pak de krant vandaag van de mat of lees verder in de digitale editie


Vanaf de Bijvanck ziet de Blaricummermeent er al uit als een volwaardige woonwijk.

De sluis die er al sinds november 2011 ligt en in september 2012 feestelijk in gebruik is genomen.

De grenspaal met Huizen siert de rotonde van de Huizer Aristoteleslaan met de Floris V Dreef. Rechts is de Blaricummermeent al aardig af, links van de weg wordt nu druk gebouwd.
Foto's Bob Awick

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
BelNieuws per e-mail
Meer berichten
 

BelNieuws nieuwsbrief

BelNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221865&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=belnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>