Afbeelding

Technische innovaties die je wat opleveren!

Nieuws van bedrijven

Sinds een aantal jaren heeft technologie echt een centrale rol in onze levens ingenomen. Waar we vroeger aan het einde van de dag nog even tv keken en af en toe de telefoon gebruikten, staan we vandaag de dag continue met elkaar in contact door middel van alle technologische ontwikkelingen. Ontzettend handig, maar soms ook wel erg veel. Zeker wanneer je van nature geen enorme gadgetfreak bent dan is het soms een ‘bomen/bos kwestie’ en weet je wellicht niet meer waar te beginnen. Maar je kan opgelucht ademhalen; je hoeft ook zeker niet aan iedere rage en ontwikkeling mee te doen. Maar welke zaken je wel echt iets op gaan leveren? Lees snel verder. 

Snel, sneller, snelst 

Wellicht heb je er wel een folder over in de bus gehad, of heb je mannen in de straat ermee bezig gezien; de aanleg van glasvezel. Dit is de snelste vorm van internet die er is, en ondanks dat je je het misschien niet direct kunt voorstel gaat het écht veel sneller dan je huidige verbinding. Of deze vorm van internet al bij jou in de buurt verkrijgbaar is? Dit is online eenvoudig te checken. Met de vraag; ‘Heb ik glasvezel?’ hoef je dan ook niet lang rond te lopen. Een technische ontwikkeling waar je veel baat bij zult hebben.  

Slim huis 

Nu hoef je niet in één keer je hele huis slim te maken, maar het omarmen van slimme technologie in de breedste zin van het woord is wel een dikke aanrader. Doe het stap voor stap en vervang apparaten wanneer ze stuk gaan door een slimme variant. Een slim huis is niet alleen heel gebruiksvriendelijk, het levert veel meer op. Denk aan een enorme besparing op je verbruik en daarmee is het dus heel duurzaam. Daarnaast is het ook heel veilig. Denk aan slimme verlichting. Wanneer je dan op vakantie gaat, hoef je er nooit meer over in te zitten of dieven ook weten of je er nu wel of niet bent. Door dit allemaal van een afstandje aan te kunnen zetten kun jij net doen of je gewoon aanwezig bent. En zeg nou zelf; wat is er fijner dan thuiskomen in een heerlijk verwarmd huis

Chromecast 

Analoog tv kijken doen nog maar weinig mensen, en dat is ook goed te begrijpen. Tv kijken is namelijk online beter geregeld dan je je ooit kon voorstellen. Je kan namelijk online alles streamen door middel van een Chromecast op je grote tv. Daarnaast kun je alles stopzetten wanneer jij wilt, en er ook tv-programma’s analoog mee kijken. Chromecast gebruiken is in een gezin enorm aan te raden, toch de gezelligheid van samen tv kijken maar ook de mogelijkheid om alleen je eigen scherm te gebruiken. 

Kortom, technologie staat voor alles wordt er wel eens gezegd. Dat is wellicht wat overdreven, maar het staat wel voor veel. Omarm het en kijk wat werkt voor jou. Er zijn echter wel zaken die meer opleveren dan een handig trucje of wat gebruiksgemak, het gaat je daadwerkelijk wat opleveren. Investeer in deze zaken en het zal altijd een win-win situatie zijn.  

Uit de krant