Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Getuigen gezocht van babbeltrucs

Politie

BLARICUM/LAREN - De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden van babbeltrucs. Op vrijdag 14 juli kwamen hierover vijf meldingen binnen in de regio, waarvan een in Blaricum en een in Laren.

Rond 10.15 uur belt een man aan bij een woning aan de Huizerweg in Blaricum. De man stelt zich voor als politieagent en vraagt of hij in de woning mag kijken omdat er twee verdachten voor een woninginbraak waren aangehouden.

Sieraden
De bewoner laat de man binnen en op dat moment komt er ook een tweede man bij. Ze vragen waar de bewoner zijn sieraden heeft. Gelukkig vertrouwt de bewoner het niet en vertrekken de mannen zonder buit.

Drie kwartier later staan twee mannen met exact hetzelfde verhaal op de Torenlaan in Laren voor de deur van een oudere man. Ook hier willen de mannen weten waar de sieraden liggen. Gelukkig lukt het ook hier niet om met buit naar buiten te gaan.

Mannen
Bij beide woningen gaat het om twee blanke mannen. Een van de mannen is ongeveer 50 jaar, rond 1.85 meter lang en heeft een normaal postuur en een volle bos grijs haar. De andere man is rond 45 jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een dik rond hoofd met kort blond haar.

De recherche stelt een onderzoek in naar de reeks babbeltrucs. Heeft u iets gezien van de mannen? Weet u wie de verdachten zijn? Beschikt u over camerabeelden? Bel dan met de recherche in Hilversum: 0900-8844 of meld het politie.nl. Daar kunnen ook foto's en/of filmpje worden toegevoegd.

Uit de krant