Langs de A1 zullen al bomen gekapt wordt ter voorbereiding van de wegwerkzaamheden voor de verbreding van de weg.
Langs de A1 zullen al bomen gekapt wordt ter voorbereiding van de wegwerkzaamheden voor de verbreding van de weg. (Foto: Carin van den Berg)

Bomen gekapt voor verbreding A1

  Verkeer

EEMNES - Rijkswaterstaat start vanaf 20 februari met de voorbereiding van de verbreding langs de A27 tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes en de A1 tussen knooppunt Eemnes en de afslag Bunschoten-Spakenburg.

De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het vrijmaken van de bermen, het kappen van bomen en verleggen van kabels en leidingen en regulier onderhoud en duren tot begin juli 2017. Aansluitend start de verbreding van de A27 en A1.

Broedseizoen
Bij het maken van het wegontwerp en de uitvoering van de werkzaamheden is zorgvuldig gekeken welke bomen weg moeten om de verbreding en het onderhoud te realiseren. Rijkswaterstaat compenseert de bomen die verdwijnen. Het kappen van bomen gebeurt in fasen. De 1e fase loopt tot de start van het broedseizoen op 15 maart. 

In Eemnes gaat het om bomen bij de tunnel aan de Heidelaan en bij de Wakkerendijk. Voor het kappen van de bomen is een vergunning afgegeven.

Doorstroming
De verbreding van de wegen is nodig om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en de regio Utrecht bereikbaar te houden. Rijkswaterstaat gaat de A27 tussen Utrecht-Noord en het knooppunt Eemnes verbreden van 2 x 2 naar 2 x 3 rijstroken en de A1 tussen knooppunt Eemnes en de afslag Bunschoten-Spakenburg van 2 x 2 naar 2 x 4 rijstroken.

In het voorjaar worden reptielen uit de wegbermen gevangen en overgebracht naar nieuw ingerichte leefgebieden. In juni houdt Rijkswaterstaat een informatiemarkt voor belangstellenden.

Start
De start van de wegwerkzaamheden staat gepland in juli. Op delen van de snelwegen zullen dan lagere snelheden gelden en er komt een extra rijstrook voor behoud van doorstroming. Er is dan verkeershinder mogelijk. Eind 2018 moet de verbreding voltooid zijn.


Reageer als eerste
BelNieuws per e-mail
Meer berichten
 

BelNieuws nieuwsbrief

BelNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221865&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=belnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>