Alle werkzaamheden zijn naar verwachting in juli klaar.
Alle werkzaamheden zijn naar verwachting in juli klaar. Foto: Gemeente Blaricum

Blaricummermeent vanaf maandag weer bereikbaar via Stichtseweg

Vervoer & Verkeer

BLARICUM - De werkzaamheden voor de snelle HOV-bus aan de Stroomzijde en Floris V Dreef in Blaricum zijn in volle gang. De damwand langs de watergang is geplaatst en het kruispunt Stroomzijde-/Floris V Dreef is bijna klaar.

De Blaricummermeent is vanaf aanstaande maandag 4 maart weer bereikbaar via de Stichtseweg. Tot eind mei wordt gewerkt aan het kruispunt Stichtseweg/Deltazijde/Floris V Dreef. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting in juli klaar.

Sluipverkeer

De werkzaamheden vorderen gestaag, al is er vertraging ontstaan door het slechte weer van de afgelopen maanden”, vertelt wethouder Anne-Marie Kennis. “Gelukkig heeft dat geen gevolgen voor de einddatum waarop de werkzaamheden klaar moeten zijn. Hoewel de volgende fase ervoor zorgt dat de Blaricummermeent weer beter bereikbaar is, betekent dat voor de bewoners, die naar de A27 willen, dat zij toch nog enige tijd om moeten rijden via HuizenOverlast door sluipverkeer is in elk geval minder.”

Verkeerslichten

Het kruispunt Stichtseweg/Deltazijde/Floris V Dreef wordt aangepast zodat het verkeer, inclusief de bus, veiliger kan rijden. De parkeerplaats bij tennisvereniging De Bijvanck wordt groter en krijgt een nieuwe inrit. Om overlast voor het verkeer van de Stichtseweg, richting de Deltazijde en de Floris V Dreef zoveel mogelijk te beperken, komen er tijdelijke verkeerslichten. Deze verkeerslichten, die voor veiligheid en doorstroming zorgen, verdwijnen weer als het kruispunt klaar is.

Het verkeer kan vanaf maandag 4 maart weer vanaf de Stichtseweg richting de Blaricummermeent rijden via de groene pijlen. Bewoners van de Blaricummermeent die richting de A27 willen moeten nog steeds via Huizen rijden. Dat wordt aangegeven met rode pijlen. De extra reistijd is ongeveer 7 minuten.

Uit de krant