Of het nu vriest of niet: ijspret op de Brink is weer gegarandeerd.
Of het nu vriest of niet: ijspret op de Brink is weer gegarandeerd.

Weer 'IJs op de Brink'

LAREN - De organisatoren van IJs op de Brink zijn blij. Niet alleen gaan zij er weer vol tegenaan om dit jaar een succesvol evenement te organiseren van 24 november tot en met 4 januari, maar het evenement is ook voor vijf jaar gegarandeerd van een plek op de evenementenkalender nu hiervoor een vergunning door de gemeente is verleend.

'IJs op de Brink Laren' is de afgelopen zes jaar uitgegroeid tot een van de meest aansprekende Gooise winterevenementen. Jaarlijks trekt de ijsbaan vele duizenden bezoekers. De sfeervolle ijsbaan staat vooral bekend om haar intense gezelligheid, veelzijdige faciliteiten en uitstekende horecavoorzieningen. IJs op de Brink Laren bevordert bovendien de beweging van zowel kinderen als volwassenen en laat deze beseffen dat sporten leuk kan zijn.

Nieuwe stichting
Het is elk jaar weer spannend of er in het centrum van Laren een ijsbaan komt. Naast de aanvraag van een vergunning en enkele logistieke uitdagingen vraagt de realisatie van de ijsbaan om fikse investeringen. Ook dit jaar is de nieuw opgerichte stichting IJs op de Brink Laren weer afhankelijk van sponsorgelden, entreegelden en de medewerking van tientallen hardwerkende, enthousiaste vrijwilligers. Doordat het evenement nu al voor de komende jaren zeker is, hoopt de organisatie dat sponsors en vrijwilligers de weg naar het evenement makkelijker kunnen vinden en zich in willen zetten om de winterse beleving in Laren mogelijk te maken. "Wij zijn ons zeer bewust van het feit dat wij nog slechts 4 weken te gaan hebben voordat de ijsbaan opengaat. Wij hopen dan ook van harte dat wij op de medewerking van veel enthousiaste mensen en bedrijven mogen rekenen. Wij hebben voor vrijwel elk denkbaar budget hele leuke en interessante sponsorpakketten beschikbaar en vrijwilligers zijn ook nog steeds heel erg welkom om bij te dragen aan de eerstvolgende editie IJs op de Brink Laren."
Voor de bezoekers verandert er helemaal niets. Zij kunnen gedurende de openingsweken optimaal genieten van vele bijzondere dag- en avondactiviteiten en evenementen zoals schoolschaatsen, discoschaatsen, schaatslessen, een kerstmarkt en bijzondere avonden. Ook wordt er weer een sfeervol restaurant ingericht waar ook de mogelijkheid wordt geboden om feestjes te vieren. Op de nieuwe website www.ijsopdebrinklaren.nl kunnen geïnteresseerden alle informatie vinden. Daarnaast is er een Facebookaccount 'IJs op de Brink Laren'.