Glasvezel op BusinessPark27

BLARICUM - Ondernemers op BusinessPark27 in de Blaricummermeent kunnen binnenkort gebruikmaken van supersnel internet. Bijzonder hieraan is dat Blaricum zelf het voortouw heeft genomen. Zo meldt 6FM.

De gemeente is eigenaar van het netwerk. De exploitatie en het beheer zijn ondergebracht bij Glasvezel Gemeente. Vanaf 4 december kunnen de eerste glasvezeldiensten worden aangeboden.

"Dit is het eerste netwerk dat wij op deze manier in de lucht brengen, maar wat ons betreft nog lang niet de laatste", aldus Rick Haverkort van Glasvezel Gemeente.

"In de huidige economie investeren leveranciers niet zomaar meer in glasvezel, terwijl organisaties wel dringend behoefte hebben aan een snelle dataverbinding. Wij hebben een oplossing gevonden voor de aanleg van glasvezel waarover toonaangevende leveranciers als Tele2, Vodafone en KPN maar ook lokale leveranciers kunnen leveren."

In het programma 6FM Actueel van zaterdag 1 november zal Rick Haverkort van Glasvezel Gemeente een toelichting geven op de aanleg van dit netwerk.