Politiek Café over begroting Laren

LAREN - Op maandag 3 november om 20.00 uur is er in het Brinkhuis in Laren weer een politiek café onder leiding van Erik de Zwart. Dit keer gaat het over de algemene politieke beschouwingen en begrotingsbehandeling 2015-2018 van Laren en wordt het publiek daarna in de gelegenheid gesteld over allerlei dagelijkse politieke zaken vragen te stellen aan de fractievoorzitters.

De overdracht van zorgtaken van het rijk naar de gemeente gebeurt in een periode waarin de gemeentelijke financiën van Laren zwaar onder druk staan. Hoofdoorzaak: verdergaande bezuinigingen van de Rijksoverheid. In de bij de begroting gevoegde brief wijst wethouder financiën Tijmen Smit erop dat het komende jaar wezenlijk anders is dan de periode ervoor. Een nieuwe gemeenteraad plus nieuwe vraagstukken zullen van 2015 een uitdagend jaar maken. Voor 2015 is nog een positief saldo van € 26.300,- begroot, maar in de jaren 2016-2018 wordt zonder bijsturing een tekort verwacht van circa 1 miljoen.

Is de (financiële) rek er dus uit? Haalt Laren nog wel 2018? Wat doen we nog wel en wat schrappen we. En hoe verhogen we onze inkomsten? Wat is de visie van de Larense politieke partijen? Aan het debat nemen deel: Peter Calis Larens Behoud (5 zetels) , Bart de Nie VVD (3 zetels) en Erwin van den Berg CDA (2 zetels), die de coalitie vormen versus Nico Wegter D66 (2 zetels), Anne Visser Liberaal Laren (2 zetels) en Marcus van den Brink, PVDA (1 zetel), die deel uitmaken van de huidige opppositie. In het eerste deel van het politiek café debatteren coalitie en oppositie. In het tweede deel beantwoorden ze vragen uit het publiek.

Het Politiek Café het Gooi in het Brinkhuis, Brink 29 te Laren is vanaf 18.30 open. Er is een mogelijkheid om vooraf een maaltijd te nuttigen. Reserveren bij info@hartvanlaren.nl.