Op zoek naar een leuke maatschappelijke stage.
Op zoek naar een leuke maatschappelijke stage. Foto: Regina Bruins

Maatschappelijke Stagemarkt levert 200 stageplekken op

HUIZEN - Vorige week konden leerlingen van het Erfgooiers College en de Huizermaat op zoek naar een stageplek voor hun maatschappelijke stage op de Maatschappelijke Stagemarkt op het Erfgooiers College.

Onderwijswethouder Marianne Verhage opende de markt. Tien schoolklassen bezochten de Maatschappelijke Stagemarkt, dit jaar voor de zevende maal georganiseerd door de beide Huizer middelbare scholen, maatschappelijke organisaties, de gemeente Huizen en de Huizense vrijwilligerscentrale. Leerlingen kunnen hun stage doen bij een non-profitorganisatie of bij een maatschappelijk project van een bedrijf.

200 stageplekken
Ongeveer tweehonderd leerlingen vonden tijdens de markt alvast een of meerdere stageplek(ken). Zes stagiaires gaan aan de slag in de Huizense kringloopwinkel bijvoorbeeld. Tientallen leerlingen gaan helpen in de woonzorgcentra. Dertig jongeren gaan voor de Botterstichting aan de slag op de Botterwerf en het Goois Natuur Reservaat had veel succes met leuke vacatures bij de Schaapskooi. Bij Atletiekvereniging Zuidwal en bij s.v. Zuidvogels gaan 15 stagiaires trainingen geven en activiteiten begeleiden. Kinderboerderij het Spookbos was erg in trek. Veel leerlingen willen hier helpen met de begeleiding van jonge mensen met een handicap en met het verzorgen van de dieren. Ook de Voedselbank en Kiwanis kunnen op hulp rekenen. Bij Kiwanis zullen de leerlingen in december helpen bij het inpakken van de kerstpakketten. Vereniging Winkel Centrum Oostermeent gaat leerlingen betrekken als begeleiders van groepjes jonge kinderen bij de Halloween-activiteiten en het sinterklaasfeest later dit jaar.


Dag van de kringloopwinkel

HUIZEN - Kringloopwinkel Huizen viert De Dag van de kringloopwinkel zaterdag dat met diverse speciale acties.
Naast speciale aanbiedingen worden aparte, bijzondere artikelen verkocht die speciaal voor deze dag het hele jaar door apart zijn gehouden.