Kunstenaars Michiel Linders, Natalie Hoogeveen en Annette van de Vegte vormen samen het bestuur van de stichting AtelierRoute Huizen.
Kunstenaars Michiel Linders, Natalie Hoogeveen en Annette van de Vegte vormen samen het bestuur van de stichting AtelierRoute Huizen. Foto: Bob Awick

AtelierRoute Huizen start dit weekend met expositie

HUIZEN - Met een overzichtsexpositie in de bibliotheek wordt aanstaande zaterdag 3 oktober een begin gemaakt met de AtelierRoute 2015. Vanaf een dag eerder is er ook al kunst te zien in de etalages van 17 winkels in het centrum.

Alle kunstenaars die dit jaar deelnemen aan de AtelierRoute Huizen exposeren al vanaf zaterdag hun nieuwste werk in de Kunstuitleen in de Openbare Bibliotheek. Dat is wel zo handig voor iedereen die vast een route wil uitstippelen voor de AtelierRoute op 10 en 11 oktober. Maar liefst 35 kunstenaars openen dan de deuren van hun ateliers en er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden. In de bibliotheek is een uitgebreide folder beschikbaar met een kaart waarop iedereen zelf een route kan uitstippelen door de gehele gemeente Huizen, in het oude dorp en in de nieuwbouwwijken. De overzichtsexpositie is de hele week te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

De officiƫle start van de AtelierRoute is op vrijdag 9 oktober in de bibliotheek. Dan zijn alle kunstenaars aanwezig om met de bezoekers het glas te heffen. Tijdens de AtelierRoute op zaterdag 10 en zondag 11 oktober zijn alle ateliers en de overzichtsexpositie in de bibliotheek geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Het kunstaanbod is heel divers. Schilders, tekenaars, keramisten, beeldhouwers, edelsmeden en fotografen laten de bezoekers aan de AtelierRoute graag kennismaken met hun inspiratiebronnen. Ze vertellen dan alles over de materialen en technieken die ze gebruiken en over de keuzes die ze maken voor bepaalde vormen of kleuren.
In alle ateliers is kunst te koop, vaak voor een aantrekkelijke prijs. En er is informatie te vinden over de cursussen en workshops die de kunstenaars geven.
Van 2 tot en met 11 oktober is ook in de winkels en de etalages van winkels in het Hart van Huizen werk te zien van de deelnemende kunstenaars. Winkeliers hebben hier, net als in voorgaande edities van de AtelierRoute, ruimte voor gemaakt, omdat het Hart van Huizen trots is op kunst van Huizer bodem en graag uitdraagt dat dit 'Van Goede Huizen' komt. De AtelierRoute Huizen wordt dit jaar voor de 19e keer georganiseerd en biedt laagdrempelig kansen voor bijzondere ontmoetingen en gesprekken tussen kunstenaars en kunstliefhebbers.

Meer weten: www.atelierroutehuizen.nl.